Telefon 0264.480809

UTAZÁSI FELTÉTELEK

UTAZÁSI FELTÉTELEK

 

Az Optimus Trans járatain csak érvényes jeggyel lehet utazni, mely megvásárolható elővételben vagy indulás előtt a gépkocsivezetőnél. A jegyek névre szólóak, nem átruházhatók. Elveszett jegy nem pótolható és nem viszatéríthető. A nyitott oda- vissza jegyek a vásárlás napjától számított 180 napig érvényesek és helyfoglalást igényelnek, melyet az utazás előtt 5 nappal ajánlott megtenni.

A visszaigazolás történhet telefonon, email-ben vagy személyesen a székhelyen. A rögzített dátummal rendelkező visszaút esetén is célszerű indulás előtt jelentkezni, így az esetleges változásokról tudomást szerezni. A szállító cég csak a szabadon maradt helyek függvényében tud helyet biztosítani. Ha a visszatérés dátumának rögzítése vagy módosítása partnerirodánál történt kérjük jelezni az OPTIMUS UTAZÁSI IRODÁNÁL is, tel.: 0040-264-420809.office@optimustrans.ro

Az utazás megszaktása és más járattal való folytatása nem lehetséges ugyanazon jeggyel.

A menetjegy érvényét veszti a következő esetekben:

– ha bármelyik példánya hiányzik

– ha az érvényességi ideje lejárt

– ha nem az illető dátumra vagy járatra szól

– ha az utas nem jelentkezik a felszállásnál a jegyen feltüntetett időpontban a megfelelő helyen

– ha a jegyen bármilyen módosítás vagy javítás történt, melyet nem az Optimus trans vagy partnercégeinek irodájában eszközöltek

Az elkésett utasokra nem várhatunk bármi is lenne a késés oka.

A menetrend betartása kötelező!

A menetrendben meghatározott időintervallum van fenntartva a határátkelésre.

Amennyiben valakinek problémája adódik a vámvizsgálat vagy az útiokmányok ellenőrzése során, kénytelenek vagyunk nélküle folytatni az utat az órarend betartása érdekében. Ebben az esetben sem folytatható az utazás ugyanazon jeggyel és az ára sem visszatéríthető az így érvénytelenné vált jegynek.

Módosítás / lemondási feltételek:

A menetjegyek módosításának vagy visszatérítésének feltételei:

– indulás előtt 2 munkanappal jelzett igény esetén 10% kezelési költség levonása után visszatérítjük a jegy árát illetve átírjuk ha a kért dátumon van szabad férőhely, ezen határidőn túl sem módosítás, sem visszaváltás nem igényelhető, értelemszerűen az utazás előtt 48 órával megváltott jegyek nem módosíthatók, nem visszaválthatók (kivétel:betegség vagy haláleset hivatalos igazolása esetén)

– oda-vissza jegy esetén ha az első utazás megvalósult és a rögzített visszaút dátuma előtt 2 munkanappal jelezték a módosítás / lemondás igényét ( a 180napos érvényességi határidőn belül), az oda-vissza jegyárból levonásra kerül az egy útra szóló leutazott jegy ára és 10% kezelési költség, a különbözet visszatérítésre kerül.

Csomagok szállítása:

Minden utas magával vihet az utastérbe mint kézipoggyászt egy max 10 kg-os

tárgyat, mely nem zavarja az utastársakat. A kézipoggyászon kívül a jegyár tartalmazza két csomag szállítását személyenként, melyek mérete nem haladhatja meg 80x80x25 cm-t sem súlyuk a 20kg-ot darabonként. Értéktárgyak (pénz, iratok, útiokmányok) csak a kézipoggyászban szállíthatók , ezek elvesztése, megrongálódása nem a szállító vállalat felelőssége. Nem tanácsos az értékes tárgyakat a csomagtérbe helyezett csomagba tenni.

Tilos szállítani:

Nagy méretű tárgyakat, ha megnehezitk a többi csomag elhelyezését

Fegyvert, gyúlékony anyagokat, mérgező, rossz szagú anyagokat, melyek az utastársaknak kellemetlenséget okozhatnak

A vámtörvények által tiltott termékeket

Olyan tárgyakat melyek vámügyintézése meghaladja a menetrendben erre előirt időtartamot.

Dohányozni és a buszon szeszes italt fogyasztani tilos!

Ittas állapotú, magatartásával a többi utast zavaró személy utaztatását a gépkocsivezető megtagadhatja, a jegy ebben az esetben érvényét veszti.


üzenetküldés

Error! Please correct marked fields. Email send successfully! Sending...

© 2012 Optimustrans Menetrend szerinti járatok Kolozsvár → Budapest

Home About Features Portfolio Blog Contact